Har du holdt møde med din hjerne idag?

Da vi tilbage i 2010 lavede Tankekuren version 1.0, var det på inddirekte opfordring fra kvinder som var overvægtige og gerne ville tabe sig. Den sætning der igen og igen hang i luften, var….

 

‘Hvis bare jeg kunne få hovedet med’

Det handlede altså om at indstille hjernen mentalt ved at gøre op med dårlige vaner, tanker og følelser. Nemmere sagt end gjort er dette stadig den store udfordring i 2018. De fleste har fortsat en opfattelse af at det der sker mellem ørerne kan vi ikke stille så meget op med, ihvertfald ikke ved egen hjælp. Ønsket om at få lov til at arbejde med egne tankemønstre er dog fortsat stort og det vil være et spørgsmål om tid før vi indser at dette skal være en helt naturlig del af et vægttabsforløb.

Min erfaring er at det godt kan lade sig gøre at ændre på vægten ved at blive klogere på hvad du tænker, føler og siger til dig selv. Det er ikke raketvidenskab, det kræver bare at du slutter fred med at det er sådan det er.

To af de store udfordringer ved de sidste mange års tilgang til det at tabe sig, er at vi er kommet til at betragte det som en sæsonvare der især har vores interesse de første måneder af året. Det andet er at frygten for at tage på igen, som det sker for 8 ud af 10 der er på traditionelle slankekure, nærmest er en selvopfyldende profeti, ofte fordi vi tænker nederlag allerede inden vi er gået igang.

Du har så mange knapper at skrue på som kan hjælpe dig til at gøre en livsstilsændring nemmere, de fleste mennesker er dog stadig fokuserede på at få et quick fix ved at sætte hårdt ind på omlægninger i maden og motionen. Vi to kan sagtens være enige om at det betyder noget hvordan vi spiser og bevæger os. Din hjerne stritter bare voldsomt imod hvis du ikke holder nogle møder med den om de ændringer du gerne vil foretage. Især walk and talk møder kan den rigtigt godt lide:). Hjerner elsker at gå en tur, det giver dem mere energi og overskud.

Et vægttab der holder, kalder jeg for en livsstilsændring der giver dig en højere livskvalitet. Det betyder at når jeg møder dig et år senere, har du formået at holde vægten uden at kæmpe for det. Du har ændret på dine tankemønstre og har nemmere ved at håndtere svære følelser uden at inddrage maden.

Iøvrigt, omkring det her med at vægten pludselig stiger. Husk nu dig selv på at vægten altså også svinger hos mennesker som er normalvægtige. Det er først et problem hvis den kun svinger den ene vej så tager mere og mere på. Oplever du det ved du nu at det blot er hjernen der fortæller dig at i skal holde nogle flere møder! Du har vænnet dig til at spise på en bestemt måde med et bestemt resultat til følge. Ændrer du på det fra den ene dag til den anden, vil din krop se resultater i løbet af kort tid. Men din hjerne samler ret hurtigt brænde sammen til at give dig en ordentlig skideballe. Heraf kommer udtrykket ‘gal i skralden’. Ok, jeg pakker spøgen til side men ikke mere end at det er vigtigt du forstå at hjernen insisterer på at blive atget med på råd.

Tankekurens app er nudging, dens opgave er at skubbe lidt til din hjerne hver eneste dag i 3 måneder. Det bedste ved den er at den også er et quick fix for dig der synes et vægttab er svært. Allerede efter få uger vil du se resultater. Måske ikke i form af et vægttab, det kan også bare være i form af lyst til at gøre mere af det der er godt for dig. Din motivationsmuskel kræver energi og overskud, det hjælper Tankekuren dig med.

Husk nu på følgende. Et vægttab der holder skyldes en positiv ændring i din livsstil, dette betyder højere livskvalitet for dig!

God fornøjelse:)

Per fra Team Tankekuren